Ko zjutraj zadiši po… mrzlem tušu.

Okt 26, 2023 | Uncategorized | 0 comments

Brrrr…

Mrzel tuš? Zjutraj? A se hecaš? Ni šanse. Daj mi kavo!

Saj vemo, da je prva jutranja kava mega za prebujanje. Tako lepo diši in tako paše. Zdaj pa je tu nov jutranji izziv – testiraj tuširanje z mrzlo vodo. Poleg tega, da te tak tuš zbudi 1 2 3, ima tudi veliko drugih dobrih učinkov za tvoje telo in um.

Preberi prednosti in verjamem, da te bo vsaj malo zamikalo:

 1. Zmanjša stres
  Redno tuširanje z mrzlo vodo te izpostavi majhni dozi stresa, um in telo pa se na to navadita in sta vedno bolj odporna na stres. Kar pomeni, da v vsakodnevnih stresnih situacijah znaš ohraniti bolj mirno glavo.
 2. Poveča pozornost
  Mrzel tuš te zbudi, spodbudi te, da delaš globoke vdihe, ki zniža stopnjo CO2 v telesu, kar pomaga pri koncentraciji in fokusu tekom dneva.
 3. Izboljša moč volje
  Vsakič, ko zjutraj tega ne želiš narediti, pa potem to vseeno storiš, treniraš mišico volje. Voljo pa potrebuješ pri svojem delu, projektih, treningih, ipd.
 4. Izboljša imunski odziv telesa
  Znanstveniki so dokazali, da mrzel tuš poveča število belih krvnih celic v telesu. Te pa te ščitijo pred boleznimi.
 5. Pomaga pri izgubi telesne teže
  Izpostavljanje mrzli vodi izboljšuje tvoj metabolizem in spodbuja nastajanje rjave maščobe. Rjava maščoba pa je tista, ki generira energijo tako, da kuri kalorije (kar pomaga, da se znebiš par kilogramov).

Ne, ni treba takoj obrnit pipe na skrajno modro piko, ko stopiš pod tuš. V miru se stuširaj s toplo, na koncu pa nastavi vodo na mrzlo, si reci »mam to«, globoko zadihaj in stopi pod mrzlo vodo.

Začni s 30 sekundami. Nato pa ta čas podaljšuj do dveh minut.

Ne veš, kako je, dokler ne poskusiš. Sprejmi to kot izziv.