Politika varstva osebnih podatkov

 

Vaša zasebnost je za nas pomembna. Podjetje M-Struktiv, d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in razume skrbi, ki se lahko pojavijo glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, ki nam jih posredujete z obiskom v naši spletni prodajalni. Zato vas prosimo, da preberite kako podjetje M-Struktiv, d.o.o. shranjuje in obdeluje vaše osebne podatke.

Politika zasebnosti spletne trgovine Cuckoo Cups je skladna z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov) in zakonodajo Republike Slovenije ter zajema naslednje informacije:

 kontaktne informacije podjetja M-Struktiv, d. o. o. in kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
 
osebni podatki, ki jih zbiramo
 
pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov,
 
nameni obdelave osebnih podatkov,
 
čas hrambe vaših podatkov
 
prostovoljno posredovanje podatkov in posledice neprostovoljnega posredovanja
 
posredovanje osebnih podatkov,
 
uporabo piškotkov,
 
posredovanje in varstvo osebnih podatkov,
 
pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki,
 
postopek uveljavljanja pravic,
 
spremembe politike zasebnosti.

UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV IN KONTAKTNI PODATKI

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja družba M-Struktiv, d.o.o. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podatki o upravljavcu:

M-STRUKTIV d. o. o. ,  Polže 4,3203 Nova Cerkev
Matična številka: 6367801000
Telefon:040/527-555, E-pošta: info@cuckoo.si

 

OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

M-Struktiv o vas zbira različne podatke, vključno z osebnimi podatki, s katerimi vas je mogoče neposredno ali posredno določiti, v kolikor se odločite deliti te osebne podatke z nami. Podatke prejmemo na več načinov, vključno z nakupovanjem v spletni prodajalni, s prijavo na e-novice, registracijo uporabniškega profila ali obiska spletne trgovine Cuckoo Cups.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

 Osnovni kontaktni podatki (ime, telefonska številka, e-naslov)
 Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili)
 Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.)
 Podatki o uporabniškem računu spletne prodajalne, ko se odločite za posredovanje vaših podatkov, poleg osnovnih osebnih podatkov, ki nam jih posredujete ob registraciji, zbiramo tudi osebne podatke kot so vsebine in podatki (informacije), ki jih naložite na uporabniški račun ali objavite, pošiljate, posredujete ali drugače delite z uporabo spletne prodajalne (npr. komentarji, ipd.)
 Zbiramo tehnične informacije vašega brskalnika, računalnika ali mobilne naprave, ko dostopate do spletne trgovine Cuckoo Cups

 

PRAVNE PODLAGE ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago);
 kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
 kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;
 kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).

 

NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

 komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja
 klenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe
 tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte)
 za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov
 za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani

 

ČAS HRAMBE VAŠIH PODATKOV

Osnovne osebne podatke hranimo v obdobju, ko imate status našega registriranega uporabnika v spletni trgovini Cuckoo Cups. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Zaprtje uporabniškega računa lahko izvedete sami v nastavitvah uporabniškega računa ali pa nas zaprosite za izbris. Zaprtje uporabniškega računa in izbris vaših osebnih podatkov lahko traja do 10 delovnih dni od popolne zahteve. Upoštevajte, da lahko nekatere podatke iz zaprtih računov obdržimo v skladu z zakonom, za preprečevanje goljufij, za izterjavo dolgov, reševanje sporov, odpravljanje težav, pomagamo pri preiskavi pristojnih organov, uveljavljamo pogoje uporabe storitev in sprejemamo druge ukrepe, ki jih dopušča zakon. Podatki, ki jih obdržimo bodo obravnavani v skladu s to politiko zasebnosti.

Skladno z davčnimi predpisi se izdani računi se hranijo še 10 let po poteku leta, v katerem je izdan račun.

Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

Podatke o vas, ki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani lahko anonimiziramo in združimo z drugimi podatki, ki ne omogočajo določitve posameznika za pridobitev vpogleda v statistične informacije, ki so komercialno koristni za M-Struktiv, kot je na primer statistika uporabe storitev, ki jih ponujamo. Ti osebni podatki so anonimizirani in ne ponujajo povezave z določljivim posameznikom.

 

PROSTOVOLJNOST POSREDOVANJA PODATKOV IN POSLEDICE NEPOSREDOVANJA

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so nujni, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Posameznik je dolžan zahtevi, ki ni posredovana iz e-naslova registriranega uporabnika, predložiti dokazilo o identiteti in/ali naslovu. M-Struktiv bo na vašo zahtevo odgovoril v skladu z veljavnimi predpisi.

 

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja M-Struktiv d.o.o. razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci).

Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

 ponudniki storitev marketinga-a
 računovodstvo
 ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil
 ponudniki pošiljanja sms sporočil
 ponudniki programerskih rešitev
 dostavne službe

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

M-Struktiv lahko sodeluje s pogodbenimi obdelovalci, ki za nas obdelujejo statistične podatke, o tem kako uporabljate naše storitve z namenom oglaševanja storitev oz. za prikazovanje informacij, ki bi lahko bile v vašem interesu. Tovrstni obdelovalci razpolagajo samo z anonimiziranimi podatki.

Nekatere informacije o vas so lahko javno dostopne, kot na primer podatki, ki jih posredujete ali delite preko komentarja v spletni prodajalni oz. družbenih omrežjih, ipd. 

Vaše osebne podatke lahko z vašo privolitvijo delimo z aplikacijami tretjih oseb, če se odločite za dostop do naših storitev prek takšne aplikacije (npr. Facebook, Google račun). M-Struktiv ni odgovoren za to, kar tretje osebe počnejo z vašimi podatki, zato se morate prepričati, da zaupate aplikaciji, in da ima sprejete ustrezne smernice varovanja osebnih podatkov.

Na spletnih mestih Cuckoo Cups obstajajo povezave do spletnih mest, ki niso pod našim nadzorom s strani. Z obiskom teh strani lahko posredujete svoje informacije tretjim osebam, s katerimi M-Strutkiv nima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Te spletne strani imajo svojo politiko zasebnosti skladno s katero obdelujejo vaše osebne podatke. Prosimo preberite njihovo politiko zasebnosti, da se seznanite z načinom obdelave vaših osebnih podatkov na spletnih mestih tretjih oseb, ki jih obiskujete.

Ne glede na določbe glede časa hrambe osebnih podatkov po Politiki o varovanju osebnih podatkov, lahko vaše osebne podatke hranimo za daljše obdobje in jih posredujemo tretjim osebam kot so policija, tožilstvo, sodišče in drugi pristojni državni organi znotraj Republike Slovenije ali zunaj nje, v kolikor presodimo, da je tako posredovanje potrebno in zahtevano z zakonom, vključno za namene preprečevanja, preiskovanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj. Vaše osebne podatke lahko posredujemo državnim organom tudi kadar je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov v sodnem postopku ali v upravnem ali izvensodnem postopku.

 

PIŠKOTKI

Ko uporabljate naše spletne storitve se na vaš računalnik naložijo piškotki. Na splošno piškotki in sorodne tehnologije delujejo tako, da v brskalnik ali napravo dodeli edinstveno številko, ki nima nobenega pomena zunaj naše spletne trgovine Cuckoo Cups. Spletna trgovina Cuckoo Cups uporablja te tehnologije za prilagoditev izkušnje in za pomoč pri zagotavljanju vsebine, ki je specifična za vašo uporabo.

Za upravljanje zbiranja informacij preko piškotkov ali sorodnih tehnologij lahko uporabite nastavitve v vašem brskalniku ali mobilni napravi. M-Struktiv se zavezuje, da vam bo omogočila upravljanje zasebnosti in skupne rabe, vendar ne prevzema odgovornost za zgrešene »Do Not Track« signale preko spletnega brskalnika. Zavrnitev piškotkov lahko povzroči, da vam nekatere funkcije ponujenih storitev ne bodo na voljo.

 

PRAVICE POSAMEZNIKOV V ZVEZI Z OSEBNIMI PODATKI

M-Struktiv, d.o.o. zagotavlja uresničevanje pravic posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki. Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

 Pravico do dostopa do podatkov. Posameznik lahko kadarkoli zahtevata, da mu M-Struktiv, d.o.o. potrdi, ali se obdelujejo podatki v zvezi z njim, ter če da, omogoči dostop do osebnih podatkov ter poda informacije v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov (namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;)
 Možnost popravka netočnih osebnih podatkov. – Nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe.
 Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe). Posameznik lahko kadarkoli zahteva izbris vseh osebnih podatkov ali če so izpolnjene predpostavke iz člena 17. Splošne uredbe o varstvu podatkov. – izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali.
 V primeru, da podjetje M-Struktiv, d.o.o. obdeluje podatke na podlagi zakonotih iteresov, lahko posameznik v določenih primerih taki obdelavi ugovarja. V tem primeru bo podjetje prenehalo obdelovati te osebne podatke, razen če presodi, da ima utemeljene in legitimne razloge za nadaljo obdelavo.
 Ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov za namene neposrednega trženja se lahko izvede tudi s preklicem soglasja ali odjavo, ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila oz. da sledi navodilom.
 Pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

 

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

 

SPREMEMBA POLITIKE O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Pridružujemo si pravico do spremembe politike zasebnosti glede na razmere in zakonodajo s področjoa varstva osebnih podatkov. Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo pravočasno objavljena na našem spletnem mestu. V kolikor ne soglašate s politiko o zasebnosti, vas prosimo, da prenehate z uporabo naših spletnih storitev in zaprete svoj uporabniški profil oz. prekličete podana soglasja.

M-STRUKTIV, D.O.O.

POSODOBLJENO: NOVEMBER, 2020

0
    0
    Košarica
    Your cart is emptyV trgovino
      Calculate Shipping
      Apply Coupon
      Available Coupons
      9fmaztd6 Get 5% off Koda za 5 % popust ob prijavi na novice
      hvala10 Get 10% off Remarketing
      kukulele Get 10% off Kuponček koda za popust
      kukulele15 Get 15% off letak
      neprespane noči Get 10% off urska ahac 10 %
      neprespanenoci Get 10% off
      nestcampers Get 10% off
      ssdms10 Get 10% off 10 % popust ŠTUDENTSKO DRUŠTVO
      tina10 Get 10% off Popust za Tino 10 %
      Unavailable Coupons
      atyourpace10 Get 10% off Alja Škrt 10 % popust
      dostava Get 0% off Brezplačna dostava za prejemnike novičk
      kaja10 Get 10% off Popust 10 % Kaja
      kuku10 Get 10% off remarketing na učitelje in vzgojitelje
      lovimravnotezje10 Get 10% off Nina Gaspari 10 % popust
      majinih10 Get 10% off 10 % popust Maja Rotovnih
      marolt10 Get 10% off Popust Marolt 10 %
      ursha10 Get 10% off 10 % popust Urška Drofenk
      zapotico Get 10% off popust 10 % na vse deske
      zate10 Get 10% off JERCA kupon