S psom v hribe – TOP destinacija št. 1 v Sloveniji

Avg 20, 2022 | KuKu izletka | 0 comments

S psom v hribe – TOP destinacija št. 1 v Sloveniji 

Če imaš psa, si zagotovo tudi ti eden izmed tistih, ki si svojega izleta ne predstavlja brez svojega štirinožnega prijatelja. Na srečo je naša lepa Slovenija obdana z mnogimi hribovskimi destinacijami, kamor lahko brez slabe vesti pripeljete svojega kosmatinca. Donačka gora je le ena izmed njih, a ker se je naša Jasmina s svojim cezarjem Skyem minuli vikend odpravila prav tja, vam bo v nadaljevanju opisala eno izmed tamkajšnjih zanimivih pohodniških poti – Donačka gora iz Stoperc.

Pogled z vrha Donačke gore (Klopca ljubezni).

Donačka gora iz Stoperc

Donačka gora je eden zadnjih vrhov Karavank, ki se nahaja na višini 884m, od koder se nam odpira prelep razgled na bližnje kraje in na sosednji hrib Boč. Najenostavnejša in najlepša pot, za katero boš potreboval nekje 30 minut (odvisno od kondicije tvojega psa ali tvoje kondicije ;)) do Rudijevega doma, je iz Stoperc .Gre za pot, ki se čisto rahlo vzpenja, zato bo hoja za tvojega kosmatinca povsem enostavna. Ko prispete do Rudijevega doma, ki se nahaja pod vrhom Donačke gore, se lahko tvoj kuža (in tudi ti) okrepča s svežo vodo. 

Po prijetnem okrepčanju samo sledite tabli “Vrh Donačke”, ki te bo usmerjala tudi čez pragozd. Tvoja pot bo potekala po malce bolj strmem terenu, ki pa je še vseeno dovolj primeren tudi za najmanjše štiri tačke. Po nekaj preskakljanih stopničkah in korakih boš tako po približno 45 minutah dosegel vrh, kjer boš našel spektakularen razgled na bližnje kraje in na sosednji hrib Boč. Ta bo še posebej lep, če se na potep odpraviš v večernih urah, seveda pa v tem primeru ne smeš pozabiti na svetilko in primerne količine tekočine za tvojega psa.

Seveda nisva pozabila na najine stalne sopotnice – Cuckoo “Posodice za hišne ljubljenčke“, ki so pred kratkim osvojile tudi laskav naziv Cosmopolitan “PET AWARDS WINNER”.

Ni skrivnost, da smo vse Kukuške velike oboževalke živali, saj imamo od vse skupaj kar tri pse in dve muci. Prav zato ti bomo v naslednjih blogih poskušale dati še več namigov za popolne izlete z vašimi štirinožnimi prijatelji.