Jesenska juha izpod rok Marije – še ene izmed zmagovalk natečaja
V hladnejših mesecih uživanje tople jesenske juhe prav prija. Tako smo pri nagradnem natečaju “iščemo najboljšo jesensko juho” izbrali tudi recept jesenske juhe Marije Šalehar. Naredite jo v nekaj korakih, Marija pa vam zagotavlja neverjeten okus juhe.
Kaj potrebujemo za slastno Marijino jesensko juho?
- 5 dag koščkov pancete
- 1 večja čebula
- 1 manjši por
- 20 dag zelja
- 3 krompirja
- 2 korenčka
- 10 dag rdeče leče
- 2 pesti koruze iz pločevinke
- olivno olje
- zelenjavna kocka
- sol in poper
- malo čilija
- žlička kurkume
- voda
- drobnjak
Kako poteka priprava slastne zelenjavne juhe po receptu Kristine?
1. V lonec vlijemo olje, ga segrejemo in popečemo panceto. Pečeno vzamemo iz lonca in jo shranimo za kasneje.
2. Vso zelenjavo razen koruze narežemo in stresemo v lonec, v katerem smo popekli panceto. Začinimo s kurkumo, poprom, nasekljanim čilijem, nato dodamo zelenjavno kocko, dosujemo lečo in zalijemo z vodo. Skuhamo do mehkega. Dodamo koruzo in kuhamo še par minut.
3. Iz lonca odvzamemo tretjino zelenjave, ostalo pa s paličnim mešalnikom spasiramo v kremno juho. Po okusu dosolimo in po potrebi dolijemo še malce vode, če je juha pregosta.
4. V juho stresemo zelenjavo, ki smo jo vzeli iz lonca, in jo prevremo. Juho serviramo z drobnjakom in popečeno panceto.
