Marijin recept za jesensko juho

by | Okt 17, 2021 | Kuku kuha | 0 comments

Jesenska juha izpod rok Marije – še ene izmed zmagovalk natečaja

V hladnejših mesecih uživanje tople jesenske juhe prav prija. Tako smo pri nagradnem natečaju “iščemo najboljšo jesensko juho” izbrali tudi recept jesenske juhe Marije Šalehar. Naredite jo v nekaj korakih, Marija pa vam zagotavlja neverjeten okus juhe.

Kaj potrebujemo za slastno Marijino jesensko juho?

  • 5 dag koščkov pancete
  • 1 večja čebula
  • 1 manjši por
  • 20 dag zelja
  • 3 krompirja
  • 2 korenčka
  • 10 dag rdeče leče
  • 2 pesti koruze iz pločevinke
  • olivno olje
  • zelenjavna kocka
  • sol in poper
  • malo čilija
  • žlička kurkume
  • voda
  • drobnjak

Kako poteka priprava slastne zelenjavne juhe po receptu Kristine?

1. V lonec vlijemo olje, ga segrejemo in popečemo panceto. Pečeno vzamemo iz lonca in jo shranimo za kasneje.

2. Vso zelenjavo razen koruze narežemo in stresemo v lonec, v katerem smo popekli panceto. Začinimo s kurkumo, poprom, nasekljanim čilijem, nato dodamo zelenjavno kocko, dosujemo lečo in zalijemo z vodo. Skuhamo do mehkega. Dodamo koruzo in kuhamo še par minut.

3. Iz lonca odvzamemo tretjino zelenjave, ostalo pa s paličnim mešalnikom spasiramo v kremno juho. Po okusu dosolimo in po potrebi dolijemo še malce vode, če je juha pregosta.

4. V juho stresemo zelenjavo, ki smo jo vzeli iz lonca, in jo prevremo. Juho serviramo z drobnjakom in popečeno panceto.

Želimo vam dober tek, gospe Mariji pa čestitamo za čudovit recept, ki si je prislužil naziv naj jesenska juha.