Naj bo letošnje obdarovanje premišljeno in trajnostno naravnano

Dec 6, 2022 | Prazniki | 0 comments

Po izredno dolgem in (pre)vročem poletju so jesenski meseci, kar švignili mimo nas in že stojimo na pragu najlepšega meseca v letu. Meseca lučk, slastnih dobrot, miru v srcih in časa, ki ga bomo preživeli z našimi najljubšimi ljudmi.

Gre za mesec, v katerem skorajda pozabimo na vsakodnevne skrbi in se prepustimo veselemu vzdušju, ki ga še dodatno krepimo z gledanjem klasičnih božičnih filmov in odličnimi piškoti, ki si jih privoščimo ob skodelici vroče čokolade.

Ob vsem tem pa seveda ne pozabimo na darila in obdarovanje. Kot otroci smo komaj čakali božično jutro, ko smo se pognali na lov za darilom, ki se je skrivalo pod božično jelko. A v resnici niso darila tista, ki so nam ostala v spominu – najbolj se spomnimo nasmejanih obrazov naših družinskih članov in časa, ki smo ga preživeli skupaj. Le tega imamo sedaj občutno premalo.

Zato si letos namesto serijsko izdelanih daril raje podarimo unikatna, premišljena, predvsem pa uporabna darila.

S pomočjo spodnjega seznama idej, si lahko pomagate in izberete darila, s katerimi boste pokazali izvirnost, skrb in zahvalo, zelo veliko pa boste naredili tudi za naš planet.

PODARITE DARILO, KI IMA POSEBEN POMEN

Vse prevečkrat smo dobili darilo, kot je že deseti par nogavic, šampon, ki ga zaradi alergije zagotovo ne bomo uporabljali ali neuporaben podstavek, ki bo nabiral prah na polici. Letos posvetite nekaj časa izbiri daril in vsakemu obdarovancu podarite nekaj kar potrebuje, ali veste, da bo zagotovo uporabljal.

Vaša partnerka obožuje svežo skuhano kavo? Podarite ji darilni set, na katerem je personalizirano sporočilo in zraven priložena Kuku kava. Vas tašča vedno vabi na kosilo in vas želi dobro nahraniti? Potem izberite desko s sporočilom Jejte, jejte, bom še narezala!

Za svojega psa pa izberite personalizirano posodico za vodo s hrastovim stojalom. S tem boste podarili uporabna darila in poskrbeli za manj odpadkov in onesnaževanja.

Lesena deska ‘Jejte, jejte, bom še narezala!’

MANJ JE VEČ

V dobi kapitalizma se vsi zelo dobro zavedamo, da je smisel v kvaliteti in ne kvantiteti. Letos naj bo vaše obdarovanje drugačno – izberite prav eno samo darilo in naj bo to nekaj osebnega ter na kožo pisano osebi, ki jo obdarujete. Izberite personalizirane lončke, džezve in skledice, na katere lahko napišete ime, kratko misel, nadimek, željo ali pa skovanko, ki jo boste razumeli le vi in obdarovanec.

IZBERITE TRAJNOSTNA DARILA TUDI ZA OTROKE

Naši najmlajši poskrbijo za največje nasmehe in si zaslužijo izbrana, premišljena darila. Takšna, ki jih starši ne bodo rabli zavržti že naslednji mesec ali celo teden. Namesto plastičnih, izberite emajlirane izdelke, ki lahko predstavljajo čudovita darila za otroke in so tudi nam polepšali otroško.

Otroci bodo najbolj veseli emajliranega lončka ali krožnika z zanimivimi potiski živali, za dodatno zabavo pa izberite emajliran lonček sporočilo dneva, na katerega lahko samo narišejo poljubno slikico. S tem ne dobijo le uporabnega darila, ampak izrazijo tudi svojo kreativnost.

PODARITE NASMEH

Imate okoli sebe ljudi, ki se že zjutraj zbudijo slabe volje, so brez energije in bi se najraje vrnili nazaj v svojo toplo posteljo? Zanje bodo kot nalašč Kuku junaki. Vsak ima zapisano zabavno besedno igro, ki jim bodo zagotovo že ob zgodnjih jutranjih urah na obraz prinesli nasmeh. Polepšajte jim dneve z duhovitimi in hudomušnimi zamislicami.

Če imate v družini koga, ki se rad razjezi ali je vedno pod stresom pa bo kot nalašč lesena kuhalnica z napisom »Meša se mi«. Tako bo svojo jezo in stres preusmeril v mešanje in ne na vas 😉

DARILO PRIPRAVITE ALI ZAVIJTE SAMI

S tem, ko boste darilo zavili, boste obdarovancu dali vedeti, da ste zanj v pripravo vložili svojo ljubezen, energijo in čas. Kako pripravite darilni paket? Enostavno!

Pripravite si več različnih vrst piškotov, čokolad in drugih manjših prigrizkov, za vsakega obdarovanca izberite unikaten kuku emajliran lonček, notri zapakirajte piškote in voila – imate darilo! Odločite se lahko tudi za trajnostno in ekološko zavijanje daril.

NAJBOLJ POMEMBNO – PODARITE SVOJ ČAS

Ne glede na vsa darila in čas, ki ga porabimo za nakupe, je najbolj pomembno, da svojim bližnjim raje namenite kakšno minuto svojega časa več. Povabite jih na kavo, odpeljite jih na tortico ali pa si z njimi oglejte dober film.

Tudi tukaj vam bomo priskočili na pomoč – vse izdelke, namreč lahko naročite kar iz udobja svojega doma, kar pomeni, da boste zapravili precej manj časa, ki ga lahko porabite za druženje s svojimi bližnjimi. Je sploh kaj vredno več?

Še vedno nimate idej? Skočite v našo trgovino in izberite izdelek, ki vam pade v oči!