Čudovita sladica čokoladni sufle izvira iz Francije in po pripravi velja za eno težjih sladic, saj jo pekovski mojstri pripravijo popolnoma brez moke. Sami smo v recept dodali tudi nekaj moke, kar precej olajša postopek priprave, sladica pa je še vedno zelo okusna.
Sestavine za 6 oseb:
6 jajc
75 g sladkorja v prahu
60 g moke
240 g 70 % čokolade
210 g masla
Priprava: 20 min
Kuhanje 12 min

Kuku postopek priprave:
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pripravimo si vse sestavine in na kuhalnik pristavimo večji lonec, v katerega nalijemo 2 dl vode. Na večji lonec postavimo manjšega, v katerega nadrobimo čokolado in narežemo maslo. Pustimo kuhati na zmernem ognju, da se maslo in čokolada stopita. Ko je čokolada stopljena, jo dobro premešamo, da dobimo gladko zmes, in pustimo, da se nekoliko ohladi.



Nato z mešalnikom zmešamo jajca in sladkor v prahu, do penastega videza. Nato dodajamo moko, k jo z metlico počasi vmešamo v zmes. Na koncu v zmes vmešamo še ohlajeno čokolado.



Cuckoo lončke dobro premažemo z maslo in posujemo s kakavom v prahu. Vlijemo maso do par milimetrov pod robom.
Sufle pečemo 12 minut na 180°C, v predhodno segreti pečici z ventilacijo.



Sufle lahko postrežete v Cuckoo lončkih, ki dodajo samo še piko na i h končnemu videzu.
Pa dober tek!