Kristinin recept za česnovo juho
Jesen že krepko trka na vrata in ker smo Slovenci znani po tem, da obožujemo jedi na žlico, smo se pri Cuckoo cups odločili, da razpišemo natečaj za najboljšo jesensko juho. Ena izmed treh zmagovalk nagradnega natečaja, Kristina Pavlič, nam je poslala okusen recept za česnovo juho, ki je našel svoje mesto med našimi recepti z nazivom “Najboljša jesenska juha”.
Kaj potrebujemo za slastno Kristinino česnovo juho?
- 4 glave česna
- 3 krompirji
- 3 dcl smetane za kuhanje
- 1 dcl mleka, šopek drobnjaka ali peteršilja, olje, sol
Kako poteka priprava slastne česnove juhe po receptu Kristine?
2. Krompir olupimo in narežemo na kocke ter stresemo k česnu. Zalijemo z vodo, v kateri se je kuhal česen, ter mlekom. Po potrebi v posodo dolijemo vodo, solimo in rahlo popramo ter kuhamo še približno pol ure.