Mirin recept je postal naj jesenska juha 2021
Ko zadiši po jeseni, nam narava ponudi tudi pestro izbiro jesenskih buč, ki več kot odlično opravijo svojo nalogo, če iz njih pripravimo juho. Mira Markič je za nas pripravila enostaven, okusen in hiter recept, njena jed pa si je tako prislužila naziv “naj jesenska juha”.
Kaj potrebujemo za slastno Mirino juho?
- maslena buča
- čebula in česen
- čili
- sol, poper, voda
Kako poteka priprava slastne juhe po receptu Mire?
V pečici na 180 stopinjah C spečeš na kocke narezano masleno bučo, čebulo in česen. Ko je vse pečeno, prestaviš v kozico, spasiraš s paličnim mešalnikom, posoliš in popopraš po okusu ter doliješ še nekaj vode, če je juha pregosta.
Lahko dodaš nekaj posušenega čilija ali čili omake za bolj pester okus. Kuhaš še približno 10 min.
Postrežeš s kislo smetano in krutoni (pečenimi kruhovimi kockami).
Želimo vam dober tek, gospe Miri pa čestitamo za pripravo recepta za naj jesensko bučno juho, po kateri se nam kar cedijo sline!