Pralne filter vrečke za čaj iz ekološkega bombaža

8.99 

Pralne filter vrečke za čaj Dantesmile so izdelane iz 100% ekološkega bombaža zato jih lahko uporabljaš neprimerljivo dlje.

Ekološki bombaž prepusti čajni mešanici, da opravi svoje delo in da ima tvoj čaj res okus po čaju in ne po morebitnih drugih materialih iz filtrov.

V kompletu je 5 pralnih vrečk in ena žlička.

Ni na zalogi

Šifra: CU_FVČ1000 Kategorija:

Hitra dostava, pri nakupu nad 50 € je poštnina zastonj.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pralne filter vrečke za čaj iz ekološkega bombaža”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Opis

Pralne filter vrečke za čaj Dantesmile so izdelane iz 100% ekološkega bombaža zato jih lahko uporabljaš neprimerljivo dlje.

Ekološki bombaž prepusti čajni mešanici, da opravi svoje delo in da ima tvoj čaj res okus po čaju in ne po morebitnih drugih materialih iz filtrov.

Pralne filter vrečke za čaj Dantesmile so izdelane iz 100% ekološkega bombaža zato jih lahko uporabljaš neprimerljivo dlje. Ekološki bombaž prepusti čajni mešanici, da opravi svoje delo in da ima tvoj čaj res okus po čaju in ne po morebitnih drugih materialih iz filtrov.

Velikost: 7,5 x 9,5cm z vrvico za zategovanje.

Zakaj izbrati pralne filter vrečke za čaj iz ekološkega bombaža?

Morda že veš, da klasični čaji predstavljajo neverjetno količino odpadkov. Zapakirani čaji so vse pogosteje kar v štirih embalažah: zunanjem plastičnem ovoju škatle, škatli, posamezna vrečka za posamezni filter in nato še čajni filter v katerem se končno nahaja čaj. Vsemu temu se seveda, da izogniti – uporabljaj domače čaje, nabrane na lastnem vrtu ali lončku ali pri lokalnem pridelovalcu in jih domov prinesi v vrečki za nakupovanje na rinfuzo. Še bolj šokantno kot število in količina ovojev pa je to, da klasična čajna vrečka ni le nedolžno papirnata. Znatni del filter vrečke predstavlja tudi polipropilen – termoplastičen polimer pridobljen iz nafte, ki prehaja v tvoj čaj v obliki mikro in nano delcev, katerih ne moreš izločiti in jih popiješ.

Uporaba pralne filter vrečke za čaj

Pralne filter vrečke pred uporabo operi. V vrečko nadevaj čaj (na rinfuzo), zategni vrvico in vstavi v skodelico. Prelij z vročo vodo in pusti čajno vrečko v vroči vodi toliko časa kot je predvideno za določeno sorto čaja. Pri odstranjevanju vrečke iz skodelice bodi posebej previden, saj bo le ta vroča. Odloži jo na primerno površino (na krožniček, v pomivalno korito…). Ko se malo osuši, jo odpri in obrni od znotraj navzven. Odstrani ostanek čaja v kompost ali bio odpadke ter speri s tekočo vodo. Obesi, da se posuši. Ko se posuši, jo zopet obrni pravilno.

Z izbiro vrečk v kompletu lahko brez čakanja, da se vrečka posuši, uporabiš drugo.

Pereš jih na 60°C, brez uporabe mehčalca. Priporočamo sušenje na zraku.

Navodila za ponovno uporabo ali reciklažo

Iztrošene čajne filter vrečke lahko uporabiš za:

  • shranjevanje drobnih stvari (sponk, bucik…)
  • shranjevanje manjše količine žebljičkov, vijakov ali vložkov v garaži

Če je izdelek na zalogi, paket odpošljemo v roku 1 – 3 delovnih dni. Najdaljši rok dobave za izdelke na zalogi je 5 delovni dni od izvedbe plačila.

Izjema so personalizirani izdelki, ki se delajo po naročilu in se pošiljajo enkrat tedensko. Pri teh izdelkih je predvidena dobava 7-14 dni, odvisno od dneva oddaje naročila. Predvidoma se v istem tednu pripravijo naročila, oddana do 13. ure v ponedeljek. Personalizirani izdelki se pakirajo predvidoma vsako sredo ali četrtek.

  • Pri nakupu nad 50 € je dostava BREZPLAČNA (na območju Slovenije).
  • V Sloveniji znaša strošek dostave 3,7 €. V primeru plačila po povzetju se obračuna pribitek 1,00 EUR.
  • Osebni prevzem je BREZPLAČEN: možen je po predhodnem dogovoru vsak delavnik med 8. in 15. uro.

Tujina (samo EU):

  • Vsi paketi, ne glede na težo: 9,50€. Ni možnosti brezplačne poštnine.

Izbiraš lahko med 4 različnimi plačilnimi metodami:

  • plačilo po predračunu (UPN nalogu),
  • plačilo s kartico (Mastercard, Visa),
  • plačilo preko Paypala,
  • plačilo po povzetju (+ 1€).

V primeru prevzema paketa na Pošti Slovenija lahko kupnino paketa poravnate z gotovino ali s kartico.

Več podrobnosti o dostavi in načinih plačila si lahko preberete v Splošnih pogojih poslovanja.