Zakaj je retro emajl najboljša možna izbira na trgu posode?

Feb 18, 2021 | O emajlu

Ste tudi vi ljubitelji zdrave prehrane?

Poleg kakovostne hrane je tudi prava posoda tista, ki pripomore k boljšemu okusu hrane in k boljšemu zdravju. Žal pogosto pozabimo na material, iz katerih je naša posoda izdelana, čeprav ima le-ta velik vpliv na naše zdravje. 

Za zdravje in dobrobit telesa namreč ni pomembno le, kaj damo v posodo ali na krožnik, ampak tudi v kakšno posodo jo damo – kupci danes k sreči vedno več pozornosti namenjamo sestavi posode in osnovnim pripomočkom, v kateri pripravljamo svoje jedi. Pomembno je, da izbiramo kakovostno posodo, iz nereaktivnih materialov, ki je tudi inertna. Takšna posoda vam bo omogočila boljši okus hrane in med kuhanjem ne bo oddajala strupenih hlapov.

Najbolj zdrava izbira je definitivno emajlirana posoda, dobra izbira pa so tudi posode iz stekla, bambusa, gline ali silikona. Ni naključje, da se v kemijskih laboratorijih uporabljajo le steklene in keramične epruvete, kjer si ne smejo dovoliti, da bi njihov material vplival na rezultate analiz.

Zakaj izbrati emajlirano posodo?

  •  Pri emajlirani posodi se na kovino nanese tanka plast stekla, ki omogočo, da vsa hrana in sestavine ohranijo njihov naravni, prvinski okus.
  •  Gladka, stabilna površina iz stopljenega stekla je povsem brez por, kar preprečuje naselitev bakterij (je antibakterijska).
  •  Gladka površina omogoča enostavno čiščenje.
  •  Velika prednosti emajliranih prevlek je tudi, da ne povzroča alergij pri določenih skupinah ljudi. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporoča, da tisti, ki so nagnjeni k alergijam, uporabljajo pri kuhanju emajlirano posodo, saj ne vsebuje niklja.
  •  Emajlirana površina ščiti jeklo pred korozijo in kemičnimi vplivi, zato je posoda odporna proti kislinam in lužnim snovem.
  •  Emajlirana posoda je odporna tudi na praske in zelo vzdržljiva, zato vas bo razveseljevala še mnogo let.
  •  Energijsko varčna, saj kovinsko jedro omogoča, da se toplota prenaša izjemno hitro. To pomeni, da boste pri kuhanju prihranili na energiji, saj je za segrevanje potrebno manj časa.
  •  Brez težav jo lahko uporabljamo na izjemno visokih temperaturah, zato je primerna tako za indukcijo kot tudi ogenj.

Cuckoo emajlirani izdelki imajo na steklasto emajlirano prevleko dizajne natisnjene s postopkom posebne zapeke v industrijski peči. To pomeni, da se tisk kvalitetno obdrži na površini kljub pranju v pomivalnem stroju. Napisov in potiskov ne boste sprali niti z najmočnejšimi razredčili!

Ne glede na trpežnost pa emajlirani izdelki žal niso primerni za uporabo v mikrovalovni pečici.

Izberite čudovito emajlirano posodo, ki ima večstoletno tradicijo, je trajnostna, prijazna zdravju in naravi, hkrati pa vas bo razveseljevala s čudovitimi potiski!